Skip to content

Institut ICÀRIA

Centre d’educació de l’área metropolitana de Barcelona

L’Institut Icària és un dels centres d’educació de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més dimensió. Gairebé 700 alumnes i 500 famílies a més d’una comunitat de professors i professionals de servei de 70 persones, dedicades a un projecte educatiu que és avalat per als resultats, que el situen com un centre de nivell A. L’AFA Icària té un representat al Consell Escolar i segueix amb molt interès el dia a dia de l’Institut per recolzar la seva progressió i millora. Aquí veuràs aquelles notícies o fets que considerem rellevants de la vida del centre. Per més informació sempre pots anar a la web del centre.

Al IES Icària fem ràdio

Treballar continguts, valorar cooperativament i individualment la informació, escollir, pensar abans de dir allò que pensem i volem reflectir, formular preguntes i les seves respostes, enforteix l'intel·ligència múltiple. Desenvolupar la competència digital , la lingüística, i molt important també són els valors del treball en equip, contenir o expressar sentiments, escoltar a l'altre. Reflexió, participació, cooperació, planificació i llenguatge.Fem ràdio a IES Icària: un projecte educatiu integral.

Dia Internacional Memòria de l’Holocaust.

L’alumnat de segon d’ESO va fer uns parlaments i els de tercer van recitar(en alemany) el conegut poema de Martin Niemöller (Clica a l'imatge), van cantar dos temes en llengua jiddisch i van interpretar al violí el tema de la Llista de Schlinder de John Williams.

Assumpta Montellà imparteix una xerrada sobre Elna

Ben coneguda per les seves investigacions amb fonts orals va oferir a les noies i els nois de segon de batxillerat una xerrada sobre la Maternitat d’Elna. Aquest centre va acollir a centenars de dones exiliades d’Espanya com a conseqüència de la derrota republicana i va suposar una illa d’humanitat enmig d’una Europa trasbalsada per l’odi i la por.Mestria explicant, tant les tècniques de la història oral com les vicissituds de les dones i nadons que van anar a parar a aquella maternitat, van aconseguir emocionar els que l’escoltaven. No oblidem allò que hi ha d’humanitat a la nostra  història.
400.000 refugiats, els quals foren majoritàriament confinats als camps de concentració d’Argelers, Sant Cebrià del Rosselló i el Barcarès.La Maternitat tramitava amb les autoritats franceses els permisos perquè les gestants internades fossin ateses al seu edifici durant els infantaments i el postpart.

Les activitats d’intercanvis lingüístics i culturals de l’Institut Icària en marxa !

Nos élèves sont allés en France !

Dins del marc de Batxibac, del 19 al 24 de gener, els alumnes de 1er de Batxibac, juntament amb els alumnes de 3er i 4rt ESO de llengua francesa que hi han volgut participar, van realitzar la primera part de l'intercanvi que enguany l'Institut Icària està duent a terme amb el Lycée Pontus de Tyard de Chalon-sur-Saône (Borgonya). Vegeu-ne les fotos.

Berliner in unserer Stadt

we have hosted our German partners from Rosa-Luxemburg Gymnasium in Berlin. We have shared classes and outings to the Sagrada Família, Montjuïc and the Gothic District, to name a few. We have also showed them essential aspects of our culture, such as the delicious "calçots" workshop. It has been a wonderful week, as you can see from the pictures. We can't wait to return the visit and fly to Berlin!

Ducth coming to Barcelona

Dutch students for a week of activities both in and out of the school. This wonderful video created by a host family summarizes the highlights of an amazing week. Visiting Barcelona top places, enjoying the food, sharing experiences and crossing cultures, that is the way to learn by experience.

Reprodueix vídeo

Bon Nadal

Les noies i nois de l'optativa de música de 3r, l'Agnés , la Bruna i la Judith de 2n, en Guillem de 4rt i la Paola de 2n de Batxillerat ens feliciten el Nadal. [Clica a l'imatge per gaudir del video]

Institut Icària centre BATXIBAC

El programa batxibac permet als alumnes de batxillerat obtenir la doble titulació batxillerat – baccalauréat si cursen un terç de l’horari en llengua francesa, incorporen al seu currículum les matèries Llengua i literatura francesa i Història de França, i superen una prova externa. 

Institut Icària implementa SmartClassroom amb l ‘ajut de UOC i AFA Icària

SmartClassroom és un projecte que té com a objectiu co-dissenyar, implementar i avaluar l’organització i l’estructura (arquitectura interior i disseny) de models d’aula, els sub-espais que les configuren i els recursos que les omplen, posant especial atenció a la integració didàctica i invisible de les TIC. A més, pretenem establir les condicions, les dinàmiques i les metodologies que han d’inspirar i guiar la pràctica educativa en aquests nous models d’aula per fer el màxim d’eficient i satisfactori el procés d’aprenentatge i per contribuir a la millora del context d’innovació didàctica amb què es troben els docents a les escoles.

Vela Escolar un projecte distintiu de l’Institut Icària

Coordinat pel Departament d'educació física i aprofitant la posició física a vora del front marítim i de les instal·lacions de vela municipals els alumnes poden fer formació curricular en vela dins del programa de formació física.

Empreneduría en anglès , Entrepreneurship.

Una aposta per la creativitat i l'esperit innovador on els alumnes has desenvolupat i presentat els seus projectes. Aprenent a projectar, estructurar i comunicar amb anglès.

Programa Intercanvis amb Instituts a Berlin, Amsterdam, Köln, Dijon

Conèixer altres cultures, practicar anglès o alemany, obrir finestres al món. Un programa amb tot el recolzament dels pares.

Excellents resultats a les Proves d’acces universitari (PAU) 2019

Distincions de la Prova d'Accés a la Universitat que enguany han obtingut tres alumnes: Mauro Gascón, Anna Gifra i Eva Torguet als quals felicitem, així com a les seves famílies. La Distinció de la Prova d'Accés a la Universitat s'atorga a tots els estudiants de batxillerat de Catalunya que han obtingut, en la fase general, una nota superior o igual a nou punts. Els resultats globals dels alumnes Icària superen la mitjana a Catalunya.