Vés al contingut

Signa a change.org per millorar les nostres instal·lacions!! Anem per les 600 signatures; ajudeu-nos a aconseguir 1000

https://www.change.org/Inversions_institut_Icaria-JA

Des de l’AFA, en representació de les famílies i alumnes de l’institut Icària, volem posar en coneixement de tothom la falta d’inversions i actualització de les instal·lacions dels centres públics, per part d’ensenyament.

Des de fa anys les famílies del nostre institut junt amb la direcció del centre, venim denunciant a les administracions la situació de greu degradació que pateixen les instal·lacions del nostre institut, les quals es troben d’origen des de la seva inauguració, a l’octubre del 1983, ara farà 40 anys. En tots aquests anys s’han reclamat, reiteradament, les inversions necessàries per esmenar les deficiències de les instal·lacions del centre, sense rebre cap solució per part de les administracions responsables. 

Entre totes les deficiències detectades, volem destacar:

  • L’estat d’insalubritat en el qual es troben els lavabos fins el punt de no poder-se fer servir per l’alumnat.
  •  La no actualització dels sistemes que garanteixen la seguretat dels alumnes  (recordem que es va construir a 1983). El centre té sistemes de protecció solar, finestres i elements constructius que es troben fora de normativa i que repercuteixen en el rendiment i confort del personal i alumnat del centre.
  • No som un centre accessible ja que l’edifici no té ascensor i el seus recorreguts, tant d’accés com els d’ús intern, no estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda. 
  • La baixa qualificació energètica del edifici junt amb la obsolescència de les instal·lacions de calefacció (propis de les construccions no actualitzades dels anys 80) ocasionen una despesa desproporcionada en consum d’energia generant  un fort impacte negatiu en el medi ambient i una manca de confort que pateixen a diari els alumnes.

De veritat que volem viure aquestes situacions en ple SXXI? Aquests són els drets que es mereixen els nostres fills i filles? Considerem això unes condicions dignes d’ensenyament? Hi ha diners per superilles però no per lavabos als Instituts??? Els deixarem fer i desfer sense tenir-nos en compte? 

NOSALTRES NO! NO ens conformem amb uns espais que dificulten i no compleixen amb les normatives actuals. NO podem deixar que Ensenyament i el seu organisme a la ciutat de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, decideixi com i de quina manera han d’aprendre i conviure els nostres fills i filles en els centres públics. 

Està en joc els nostres drets com a famílies i el  deteriorament de l’ensenyament públic que tants esforços ens han calgut per fer valer. 

AJUDA’NS I SIGNA perquè les administracions facin les inversions necessàries per mantindre el centres educatius en condicions saludables. INVERSIONS A L’INSTITUT ICÀRIA JA!!!!